Blogger Templates

Followers

Thursday, July 14, 2011

Perjalanan YAng Tidak Matang lagi,,~

Bermula lah kehidupan baru ku yang bergelar siswi di Politeknik Premier Ungku Omar...
Mengenai Politeknik yang baru seminngu ku duduki,,, Sebenarnye,, mase tidak bnyak untuk ku update this blog,, tpi ku cube cari kesempatan di ruang yg sempit atau dlm kate len,, ader org yg meridui untuk membace blog awin nie...

Sebelum tu awin nk menceritakan Politeknik Premeir Ungku Omar ditubuhkan pada tahun 1969.Lama kan,,,.. Asenye dah 42 tahun politeknik nie sudah berkhidmat untuk anak2 bangsa... Sekarang nie awin juge salah sorang daripada itu... Ape yg awin x leh lupekan waktu orientasi,,, walaupon kene bgun pukul 4 lebih untuk bersiap2 nk gi masjid, solat berjemaah bersame2.. Best dengan akk2 senior yg memimpin kitorng. huh,,, walaupon ramai yg benci, x suke dengn sikap akk senior yg suruh diorang wat mcm2,, yelah mane xnye,, diorng penat nk datng perak ,,pastu kene wat mcm2,, memang x lrat...





Gambar diambil ketika satu permainn mencari kelas dan bilik kulia,,,penat...




candid time... before bersenam... pastu naik asrama.. sekejap je senaman nyer,, dah la nk ganti bju sume tu satu hal,, Sabor jelah




bergambr before turun bawah.. huhu mesti tertnye2 mane roomate awin kan,, hahaha.. awin x rapat la ngn die.... sori la,,, bkn nk menyinggung perasaan die tpi entah la.. die terlalu bersosial.,, So kite jgn ikot lah yer,,, 
mak kate itu dugaan awin dapat kwn sbilik mcm tuh,, kite kene redha tau dan ikhlas,,,,, 

Teringat la plak kat mak,, Mcm mane lah plak mak umah,,, tgh wat per??/ nrindu la nk tgk muke die,,, tpi awin takot awin blek jumpe mak nnti awin x nk gi poli plak,, itu la yg awin nk blek raye je.........



Sampai disini jelah celoteh awin arini.... nnti awin update lgi klu ade mase lagi yer untuk sahabat2 dan pembace blog awin...



Assalamualaikum.......   ;) ;) ;) :) :) :)

Friday, May 20, 2011

Saje2~~ hehe

video
Terbaik punyer,, haha

~Hidup Oh Hidup~

Kalau nk kate idop tuh senang x gak,, klu nk  kate mati tu senang, pon x leh gak,, ape pon kite kene pandai mengatur idop,, X salah klu kite melakukan kesalahan, dan x slah jugak klu nk mengakui kesalahan itu,,  Tapi hati nie ase tersinggung klu kite nie x wat salah pape pon ngn die tapi die mengata belakang dengan kwan2 yg len,, klu nk buruk2 kn saye pon biar la face to face,, x salah ckp jer ape yg x sukenyer,, jangn la hanye smate mate nk jeles, okay?? klu awak nk pon ckp jer,, saye nie bkan jenis suke berebut2 dengan awak,, ha lagi satu klu barang awk klu awk ase xnk bagi x per,, saye bukan jenis terhegeh2 nk sgt.,,,


Itu la manusia nmpak kesalahan orang, tapi die x tau die wat bnyak salah ngan orang,, awak x perasan awk x suke saye tapi sebenarnye ramai x suke awak,, awak wat jahat kt saye,,10 org akan wat jaht kt awk,,, sebab tulah dari sekolah awak x ramai kawan.,, Selepas ape yg saye tau ape yg awk wat kt saye,,saye rase sdiy, nangis ,,menangis bkan awak x suke saye, tapi menangis awk mengata di belakang saye,, ape salah saye,, ha??  Kononnye awak nk ajak ramai kawan len x suke saye tapi awak silap,, awak memang silap,, awak memang silap mencari musuh awak tu saper,, awak x tau disebalik kesenangn awak yg sekejap tu awak akan menenrime kesedihan yg amat panjang,, Ape awak ingat saye x perasan tiap kali saye berckap ngn tuuttttt  awak mesti pndang ketidak puasan ati awak,, awak nk ape ha?? awak nk saye pergi jauh?? ha kejap je ,, pasni kite x kan berjumpe...!!! Awak memang talam dua muka,, klu depan saye,, baik2 jer, menyokong lagi tuh,, belakang huh sumpah seranah kt sayer!!!   Ingat saye x tau awak nk boikot saye .. soh kawan2 len x kawan ngn saye,, memang saye terase sgt ..tapi saye x tahu itu berpunce dari awk.. ingat kawan bukan sorang... walaupun saye nie mcm kanak 2 riang lagi tapi jiwa saye memang remaja,, Bukan jenis x terase okay,?



Memang betul kate mak,,"kita baru kawan bape bulan ,, xkenal lagi hati budi die.." memmang betull,, dan bende tu terjadi sekali dalm idop saye,, memang x jangke... lepas nie jangan ingat la saye x bertegur ngn awak bermakner kite x berkawan tapi  ingat salah awak,ape yg awak sudah lakukan,,bukan saye jer yg terkene ini yer,,,Lagipon awak kan suke mengata saye kt belakang,,nape bertegur saye yer?? ha selalunyer awak x bertegur pon kan,, x pnah,,seperti saye nie budak kecik je yg xpunye ati d perasaan,,ape lepas awak ingat saye dah tau ape yg awak wat ingat saye nk kwn mcm2 tu,,awak memang x pndai bersyukur,,

Sudah penat mlm semalam saye menangis... x tau awak pulak memang x suke saye,,, Tapi memang sia2 saye kuakan air mate hanye untuk awk,,wat per.. betol x,, mungkin saye jenis yg manje x leh  tahan dengan ape yg patut saye terime,, its okay,, orite,,saye okay ...,,
dah la awak,,ape pon awak kite just tggu dan lihat ape yg bkal terjadi lpas nie,,





Luahan Hati telah aku luahkan,, bukan untuk ditangisi tapi lihat lah hakikat sebenarnyer ape yang boleh berlaku dalam hidup,, jangan kite ingat berkwan hanya die memelukan kite  tapi time susah die tinggalkan kite masa senang,, tapi carilah kawan yang sebenar2 yang memang boleh kita harapkan... Bukan berkawan hanye sehari dua baru kite boleh tau hati budi die,, tapi berkawan sampai waktu kita susah adakah die setia menunaikan janji untuk membantu atau tidak menghirau kan kite???  Kesimpulan harus dibuat supaye tidak menjadi seperti saye okay?? Baru saye paham memang susah cari kwan yang setia.,,

Saye stop disini,, wasalam..

Monday, May 16, 2011

Sambutan Hari Guru

 Hari nie 15 mei 2011,,, kami menyambut Hari Guru di Giatmara bera,,, Sungguh bertuah dapat belajar disitu,, walaupun mula2 masuk kene pakse dengan mak, tapi dah daftar masuk,, rase seronok pulak,, berkawan dengan orang yang lebih tua dari saya,, wah,, timba pengalaman yang  luas,, Rugi sape yg x masuk,... hahahah...



Ha!!!! nie gambar kek yg kak ita beli,,, Sedap,, Kek coklat,,,, tapi x mkn sangat sebb x suke krim nyer,, bnyak sangat.. mkn ckit..,,  X tahan bendera Malaysia .. 4 flag,, huhuhuh..


kek yang same jer,, hahaha... 
 Nampak x tuh!!! bendera dah senget sebelah,, nie sbb bdak2 nie x sabar nk makan kek la nih!!! hha


The same cake!!




 Ha!!! nie la cikgu kitorang,, sbelah kiri Cikgu anita,, sebelah kanan Cikgu Fina.. Budak2 nie sibuk jer nk interfrm gak.. haha


Sedia snap gambar!!!! cheese semua!!!











eh!! nie gamabr aku nih!! sape yg snap ha???!






Ha,,,, Cg nita ngn pelatih2 nye,,,








 Lilin dah abih cg,, baru cg nk tiup??? hahahah
 Nape nih?? nk bagi ceramah ker?? haha
 Aik..??? k.nor pon nk interfrm????maner bley!!

 Our present!! ermm... cantik x??!! nie k.ita yg wat!!  
smart dowh!!!





Dah x larat nk tulis actually,, nantilah yerk sambung blek,, tgh pening pale nie,,, bubye!!!

Friday, May 6, 2011

Lawak hari ini tajuknya : Pak Mat

Suatu hari, pak mat pegi keluar ke bandar bersama
isterinya, mak minah. Perjalanan mereka mengambil masa
yang cukup lama menaiki sampan oleh kerana kampung
mereka terletak agak jauh di pedalaman.

Setelah sampai di sebuah pusat membeli-belah, pak mat
ternampak sebuah cermin kecil sebesar tapak tangan. oleh
kerana dia tidak pernah melihatnya, dia pun membelinya
tanpa pengetahuan mak minah. Sampai je di rumah, dia pun
termenung melihat cermin tersebut setiap hari lalu
menyebut 'macam..bapak aku muda dulu-dulu.

Mak minah berasa pelik dengan sikap pak mat yang selalu
memegang cermin tersebut, lalu mak minah curi-curi
mengambil cermin tersebut sewaktu pak mat pergi ke
surau. Mak minah yang tak pernah menggunakan cermin pun
berkata "perempuan macam ni yang laki aku minat"?

~Joging~

hahaha,, hari nie,,pagi2 lah aku dah start berjoging dengan mak,, huhuhu,, Mak tetibe ajak aku berjonging,,, mak nk kurus kot,,huhu.. Yang penting kitorang start berjoging dalam pukul 6.30,,,,   Tapi berjoging x jauh mane,, dekat2 je,, 4 buah jiran pastu patah balik ke rumah aku dan kitorang ulang alik sebanyak 3 kali,,, huhu tapi x kuar peluh pon,, 

then gi tlong mak kemas halaman, sapu smpah, mencuci dan len2,,,,,,  

huhuhuhu

Hala Tuju

Dengar tajuk nie mmbuat kan aku gelisah, x tentu arah,, dahn confuse,,, 


dah la,,, x de point pon aku nk cite bende nie,,
HMM